Contactează-ne

    Prenume

    Nume

    Telefon

    Email

    Companie

    Mesaj

    Mă abonez la newsletter

    Am citit politica de confidențialitate și sunt de acord cu prelucrarea datelor personale

    Importanța etapei de discovery în robotizarea proceselor (RPA)

    Stadler & Partners > All  > Importanța etapei de discovery în robotizarea proceselor (RPA)
    Etapa de Discovery RPA Blog

    Importanța etapei de discovery în robotizarea proceselor (RPA)

    Adoptarea robotizării proceselor (RPA) a devenit o prioritate strategică pentru multe organizații care își doresc își crească eficiența, reducă costurile și eficientizeze operațiunile. Cu toate acestea, în timp ce beneficiile RPA sunt evidente, calea către o implementare de succes este adesea mai anevoioasă. Un aspect critic, dar uneori neglijat, al unei inițiative RPA este așa numita etapă de descovery. 

    Etapa de discovery este baza pe care se construiește un proiect RPA de succes. Aceasta implică identificarea, evaluarea și prioritizarea proceselor care se pretează pentru automatizare, asigurându că eforturile RPA sunt aliniate strategic cu obiectivele dvs. de afaceri. În acest articol, vom analiza de ce faza de discovery este esențială pentru succesul implementărilor RPA și cum creează premisa pentru maximizarea valorii.  

    Etapa de discovery este pasul inițial într-un ciclu de viață RPA, în care organizațiile își analizează operațiunile cu scopul de a identifica procesele care pot fi automatizate. Această etapă se concetrează pe: 

    • Evaluarea proceselor de business pentru a stabili care procese sunt repetitive, bazate pe reguli și potrivite pentru automatizare.

     

    • Evaluarea potențialului ROI prin estimarea impactului pe care îl poate avea automatizarea sarcinilor specifice în materie de reducere a costurilor, creșterea productivității și eliminarea erorilor.
       
    • Prioritizarea proceselor  în funcție de fezabilitatea automatizării și valoarea potențială de business. 

    Obiectivul este crearea unui grafic clar pentru implementarea RPA, asigurându-ne resursele organizației sunt direcționate către domenii cu impact major care pot generarezultate tangibile.  

    Etapa de Discovery RPA Blog 1

    De ce este importantă etapa de discovery? 

    Etapa de discovery joacă un rol important în asigurarea succesului proiectului tău RPA din numeroase motive:

    Identificarea proceselor adecvate pentru automatizare

    Nu toate procesele de business se pretează pentru automatizare cu RPA. Etapa de discovery permite organizațiilor să își evalueze fluxurile de lucru și sarcinile care sunt repetitive, consumatoare de timp și bazate pe reguli. Procesele cu volume mari și sarcini repetivie, precum intrări de date, procesare facturi sau generare de rapoarte sunt candidați ideali pentru automatizare. 

    Fără o etapă amănunțită de discovery, organizațiile riscă automatizarea unor procese care sunt prea complexe, non-standard sau care suportă modificări frecvente. Acest lucru poate duce la eforturi eșuate de automatizare și resurse consumate. Prin evaluarea temeinică a proceselor în avans, puteți evita aceste situații și vă puteți concentra pe automatizarea sarcinilor care vor genera cea mai mare valoare adăugată.

    Maximizarea ROI

    Etapa de discovery ajută organizațiile să prioritizeze procese care vor avea cel mai mare ROI. Nu toate procesele vor avea însă același impact când vor fi automatizate- unele ar putea  aduce reduceri de costuri semnificative, în timp ce altele ar putea îmbunătăți eficiența doar superficial.  

    Prin elaborarea unui analize detaliate a fiecărui proces, inclusiv frecvența, durata și marja de eroare a acestuia, organizațiile pot înțelege mai bine beneficiile financiare și operaționale potențiale care ar rezulta din automatizarea fiecărei sarcini. Acest lucru permite decidenților să prioritizeze procese care oferă cel mai mare ROI, asigurând că implementarea RPA aduce rezultate semnificative pentru afacerea lor.  

    Reducerea riscurilor

    Etapa de discovery ajută organizațiile să identifice potențialele riscuri și provocările înainte ca automatizarea să înceapă. Acestea pot include: 

    •  Variabilitatea proceselor: Unele procese pot implica prea multe excepții sau solicita judecată umană, astfel ele fiind mai puțin pretabile pentru automatizare 
    •  Probleme legate de calitatea datelor: Automatizarea se bazează pe date structurate, curate. Dacă datele care alimentează un proces sunt nestructurate sau inconșistente, acest lucru poate genera erori în timpul automatizării.  
    •  Aspecte de conformitate: Unele procese se pot supune unor cerințe,unor reglementări sau reguli de conformitate care trebuie luate în calcul în mod serios atunci când sunt automatizate  

     Prin identificarea acestor riscuri din timp, organizațiile le pot adresa în mod proactiv și pot lua decizii informate în ceea ce privește procesele care se vor automatiza și pot lua măsurile necesare pentru prevenirea eventualelor  obstacole.

    Alinierea RPA cu obiectivele de business

    Etapa de discovery permite ca inițiativa RPA să fie aliniată cu obiectivele de business mai extinse ale organizației. Automatizarea proceselor doar de dragul automatizării poate duce la oportunități eșuate și rezultate suboptime. Înțelegând în mod clar cum contribuie  fiecare proces automatizat la obiectivele organizației – fie că este vorba despre reducerea costurilor, îmbunătățirea serviciului de clienți, sau creșterea eficienței operaționale- puteți să vă asigurați că eforturile dvs RPA sunt aliniate strategic.  

    Această aliniere nu numai că îmbunătățește șansele de succes dar și ajută la câștigarea sprijinului din partea stakeholderilor prin demonstrarea modului prin care RPA poate sprijini în mod direct obiectivele cheie de business.

    Crearea unei strategii RPA scalabile

    Această etapă de discovery pune bazele unei strategii RPA scalabile. Prin analizarea detaliată și documentarea proceselor prin această etapă, organizațiile pot dezvolta metodologii standardizate pentru automatizare.  Acest lucru face mai ușoară scalarea RPA în diferite departamente sau unități de business. 

    O etapă de discovery bine structurată ajută și la crearea unui grafic clar pentru inițiative viitoare de automatizare, asigurând că pe măsură ce afacerea crește și se dezvoltă, strategia RPA poate fi extinsă și adaptată pentru a răspunde noilor provocări. 

    Pașii importanți în etapa de discovery

    Etapa de Discovery RPA Blog 2

    Pentru a maximiza beneficiile etapei de discovery, este important urmăm o abordare structurată. Iată pașii importanți pentru aceasta: 

    1. Identificarea proceselor  

    Începe prin maparea proceselor care există deja în organizație. Acest lucru poate fi realizat prin interviuri, workshop-uri sau analiza fluxurilor de lucru existente. Identifică sarcinile care sunt repetitive, bazate pe reguli și conțin un volum mare de tranzacții.  

    2. Evaluarea fezabilității 

    Odată ce procesele potențiale au fost identificate, evaluați dacă acestea se pretează pentru automatizare. Evaluați factori precum stabilitatea procesului, numărul de excepții și disponibilitatea datelor structurate. Procesele care sunt stabile, standardizate și bazate pe reguli sunt deseori cei mai buni candidați pentru RPA.  

    3. Evaluarea ROI 

    Pentru fiecare proces luat în calcul, evaluați potențialul ROI. Acest pas include cuantificarea economiei de timp, reducerea costurilor cu forța de muncă, și reducerea erorilor pe care automatizarea le-ar putea genera. Este de asemenea important luați în calcul costurile asociate cu implementarea RPA, precum licențele, dezvoltarea și mentenanța.  

    4. Prioritizarea proceselor

    După evaluarea fezabilitații și calculul ROI pentru fiecare proces, prioritizați procesele în funcție de valoarea potențială de business. Procesele care ar trebui automatizate în primul rând sunt cele cu cel mai înalt grad de ROI, cel mai mare impact asupra productivității sau cele care sprijină în mod direct obiectivele strategice de business.  

    5. Evaluarea riscului 

    Realizați o evaluare detaliată a riscului pentru fiecare proces. Identificați potențiale blocaje, precum probleme legate de calitatea datelor, domenii de interes în materie de reglemenetare sau variabilitatea mare a proceselor. Dezvoltați strategii de diminuare a oricăror riscuri înainte de continuarea procesului de automatizare.  

    6. Elaborarea unui grafic de implementare

    Creați un grafic detaliat de implementare pentru proiectul vostru de RPA, punând în prim plan procesele care urmează fie automatizate, graficul de implementare și resursele necesare. Acest grafic are rol de schiță pentru proiectul vostru RPA, asigurând eforturile de automatizare sunt concentrate și organizate.  

    Vezi cum au implementat clienții noștri soluții RPA pentru optimizarea proceselor care au generat economie de timp și cost.  

    Etapa de Discovery pune bazele succesului RPA 

    Etapa de discovery este o componentă critică a oricărei inițiative RPA de succes. Prin identificarea proceselor corecte, evaluarea potențialului ROI, diminuarea riscurilor și alinierea eforturilor de automatizare cu obiectivele de business, organizațiile se pot asigra că implementarea lor RPA aduce valoare adăugată.   

    Sărind etape sau grăbind ritmul în cadrul etapei de discovery poate duce la decizii de automatizare slabe, resurse consumate și rezultate suboptime. Prin investirea de timp și efort pentru elaborarea unei faze de discovery complete, afacerile pot pune bazele unui succes pe termen lung, asigurându-se că inițiativa RPA este atât eficientă cât și scalabilă.  

    Dacă ai în plan să pornești într-o inițiativă RPA, ține minte: cheia pentru deblocarea potențialului său complet începe cu o etapă de descoperire bine executată.  

    Nu știți de unde să începeți? Suntem aici să vă ajutăm. Completați formularul și vă vom contacta. 

      Prenume

      Nume

      Companie

      Telefon

      Email

      Mesaj

      Mă abonez la newsletter

      Am citit politica de confidențialitate și sunt de acord cu prelucrarea datelor personale

      Stadler & Partners
      No Comments

      Sorry, the comment form is closed at this time.